3B

Vecka 21

Vilket gäng!

Vi har under den här korta veckan dansat sjungit och dramatiserat under ledning av Kulturskolan. Allt arbete resulterade i en föreställning på onsdagen.

Under veckan har många förmågor tränats. Lyssna på instruktioner, turtagning, samarbete, inlevelse, kroppsuppfattning, rytm, text, sång….Att lära genom kroppen.

Nästa vecka blir även den fylld med roliga saker. På måndag och tisdag har vi Talangest på skolan. Där kommer några från klassen att delta. Anmälan har gjorts av dem som vill visa något man är bra på.

På måndag kl.15-16.30 bjuder vi in till Öppet hus för att om man vill ta del av de Nationella proven.

Under veckan kommer vi att jobba tillsammans i klasserna inom temat Hållbar utveckling.

Det kommer ingen mer läxa med hem den här terminen. Det vi har kvar att göra i Läsförståelse kommer vi att arbeta med i skolan.

Inför vecka 22

Måndag: Ingen idrott. Öppet hus kl.15-16.30.

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag:

Fredag:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

 

Tänk att vara i en byggnad som är 800 år gammal! Att försöka förstå hur det kan ha gått till när Mariakyrkan som en av de första byggnaderna av tegel byggdes i Sverige. Vilka verktyg kan dem ha haft?  Hur Gustav Vasa senare bestämde att klostret inte skulle få vara kvar. Manfred Björkqvist stora betydelse för att Sigtuna ser ut som det gör idag. Mycket fick vi lära oss av Maria Lövestam.

Författarmötet på biokällan gjorde att vi skyndade tillbaka till skolan för att fortsätta läsa boken. Så spännande och givande. Det tändes nog säkert några författardrömmar.

Ingen läxan har skickats med hem till kommande vecka utan den kommer på onsdag nästa vecka.

Måndag och tisdag nästa vecka kommer att bli fylld av sång, dans och drama tillsammans med Kulturskolan och vi bjuder in er till föreställning i idrottshallen på skolan på onsdag kl.13.15-13.45. Välkomna!

Inför vecka 21

Måndag: Ingen idrott, Kulturskolan

Tisdag; Kulturskolan

Onsdag: Ingen idrott, Kulturskolan. Föreställning kl.13.15 i idrottshallen.

Torsdag: Lovdag

Fredag: Lovdag, fritids öppet som vanligt.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vecka 19

Ojojoj! Varje år den här tiden förstår man inte var tiden tar vägen!

Det är så mycket som ska avrundas och knytas ihop. Nästa vecka blir en vecka full av allt möjligt. P torsdag åker vi till Mariakyrkan där vi blivit inbjudna till en temadag om ”Hembygdens kyrka” Vi åker kl. 8.15. och är tillbaka kl.12. Ta gärna med en frukt till pausen i kyrkan. På fredag åker vi till Märsta och träffar författaren Sara Lövestam. Vi kommer då att få lyssna och ställa frågor till henne om hur det kan vara att vara författare.

Påminner om att skola och fritids är stängt på onsdag för studiedag.

Nationella proven är nu genomförda och nu återstår det för oss lärare att rätta och bedöma. På tisdag träffas alla årskurs 3 lärare i kommunen för en gemensam arbetsdag i bedömning. Jag inbjuder er måndagen 29 maj kl.15-16.30 i ett Öppet hus att tillsammans titta igenom ert barns prov. Jag finns till hands i klassrummet för frågor under den stunden.

Vecka 21 har vi projektvecka tillsammans med Kulturskolan, det avslutar vi med en föreställning den 24/5 kl. 13.15 som ni föräldrar är välkomna på.

  • 25 & 26 maj Lovdagar
  • 5 & 6 juni Lovdagar
  • 9 juni Idrottsdag
  • 13 juni Skolavslutning

Inför vecka 20

Måndag: Idrott inomhus

Tisdag: Lottie i Märsta för arbete med Np. Vikarie i klassen.

Onsdag: Skola och fritids stängt.

Torsdag: Studiebesök i Mariakyrkan kl. 8.30-12.

Fredag: Författarträff på Biokällan Märsta kl.9-12.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 

Vecka 18

Äntligen kom vårvärmen!

Sista delprovet i Nationella proven är nu klart! Det känns toppen att det gått så bra att genomföra dem praktiskt. Alla vet vad som gäller och man har visat varandra respekt och gott kamratskap genom att ge varandra arbetsro.

På rasterna spelas det King och det känns så roligt att det är många som är med. Glada barn studsar in efter rasterna redo att lära mer.

Inför vecka 19

Måndag: Idrott ute med orientering.

Tisdag:

Onsdag: Idrott ute med orientering.

Torsdag:Läxan lämnas in. Lottie rättar prov hela dagen.

Fredag: Ny läxa kommer med hem.

&&&&&@&&&&&&&&&&&&&kr&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 

 

 

Vecka 17

De är en fröjd att vara lärare till elever som är så nyfikna, utforskande, ansvarsfulla och roliga tillsammans. En lång tågresa som präglades av skratt, äta gott och spela tillsammans kändes som en trevlig samvaro. Timmar på Tom Tits där det testades och skrattades. Ett sort TACK! till Johanna, Emelie, Patrik och Anneli som tog sin tid att följa med oss. Vi följer upp nästa vecka genom att tita på bilder och reflektera.

Från och med nästa vecka är det idrott utomhus som gäller och det börjar med orientering. Tänk på så rätt kläder det nu är möjligt att ta med när man ska vara ute i aprilväder.

Ett endaste prov är nu kvar att göra i matematik.

Vill redan nu bjuda in er till en show som våra treor kommer att träna på tillsammans med Kulturskolan. Onsdagen 24/5 kl.13.15. bjuds ni in till idrottshallen på Sta Gertruds skola.

Idag har vi städat skolgården och vår omgivning i årets Städrock. Vi i trean städade den lilla skogremsan som finns mot Tilsborgs förskola. Grannar tittade ut och blev så glada för att vi gjorde fint i området.

Inför vecka 18

Måndag: Lovdag

Tisdag:

Onsdag: Lottie på kurs. Angelica i klassen. Idrott.

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Ny läxa kommer med hem.

===================================================================

Vecka 16

Så mycket spännande vi har fått tagit del av den här veckan! Ett stort tack till Theresia Bergmark och Dory Abdallah för att vi fick komma till era arbetsplatser och ta del av vad ni gör på dagarna. Vi förstod att sitta på ett möte i kommunhuset faktiskt går till lite på samma sätt som vi har elev och klassråd. Hur en demokrati fungerar och hur beslut tas. På ett cafe’ är gästens trivsel det viktigaste. ” Vi är där för gästen”

Tillbaka på skolan gjorde vi en gemensam mindmap. Vad hade vi varit med om? Vilka ord genomsyrade just den platsen? Och kund eller gäst, vad är skillnaden på det? Mindmapen är sparad för kommande skrivande under nästa vecka som också blir lika spännande! På tisdag ses vi på Kulturum kl.12.15. Då sitter det ett helt gäng där med artister som ska få visa sina danser. Manne på Kulturum hälsar att det är bra att vara ute i god tid för parkering. När föreställningen börjar gör man som på riktig teater. Man låser dörrarna. Påminner också om att barnen valde att ha enhetliga kläder i svart, grått eller vitt.

På torsdag 27/4 åker vi i klassen till Tom Tits (se tidigare utskick) Som det ser ut nu följer Björn, Emelie(Izabelle), Anneli(Tyra) och ev. Johanna(Daniel) med oss och det känns jättetryggt. Sen vet ju jag att det här gänget kan man ”åka till månen med” (låter det konstigt? fråga ditt barn….😉)

Inför vecka 17

Måndag: Idrott

Tisdag: Kulturum, dansuppvisning

Onsdag:

Torsdag: Tom Tits

Fredag: Städrock, Vi gör fint på skolgården

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

 

Vecka 14

Uppställning i både addition och subtraktion. Det gäller att hålla rätt på både minnessiffra och växling.

Dansen är klar för visning 25/4. För att det ska se lite mer enhetligt ut på scenen så har vi i klassen röstat för att alla i möjligaste mån har på sig ett par mörka jeans/ byxor och en enfärgad tröja i vitt, svart eller grått. Det är inte meningen att någon ska gå och köpa kläder utan man kan ta något som är så nära som möjligt. Vi har också pratat om att man kan låna en tröja av varandra om det går.

På onsdagen 19/4 ska vi få åka till Isaks mamma Theresia och besöka henne på hennes arbetsplats i kommunhuset. För att vi ska hinna i god tid behöver vi åka från skolan med buss 570 som går kl 8.15. Därför måste man vara på skolan senast kl. 8.05. Vi äter lunch på skolan som vanligt.

På torsdagen 20/4 åker vi till Kulturum för genrep av föreställningen. Vi åker 9.30 och betäknas vara tillbaka kl.12.

Mer roligt blir det lite längre fram, närmare bestämt torsdagen 27/4 då åker klassen till Tom tiits i Södertälje för en kul heldag i upptäckande och utforskande. Det är en lång resa, men allla var överens om att just det ville vi göra. Därför vill jag redan nu flagga för att den skoldagen kommer att bli längre. Återkommer lite längre fram med mer detaljerad information. Vi har resa och inträde betalt för två vuxna till och det känns alltid bra att vara flera vuxna när man ska ut på äventyr. Har någon förälder möjlighet att åka med så hör av er snarast. Först till kvarn…

Inför vecka 16

Måndag: Lovdag

Tisdag:

Onsdag: Studiebesök på kommunhuset. Bussen går kl.8.15.

Torsdag: Genrep på Kulturum. Läxan lämnas in.

Fredag: Ny läxa

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Vecka 13

Så spännande att få höra om vad alla har för drömmar om vad man vill bli när man blir stor! Att också motivera sina tankar med förebilder stärker tankarna ytterligare. Som vanligt berättar var och en för klassen och det ger så mycket mer än om bara fröken läser i skrivboken. Tankar och idéer som inte kan vara fel och kamrater som respekterar dig för det du berättar. Det känns fantastiskt skönt.

Våren brukar innebära julspel på skolgården, vilket vi tycker är rätteroligt och vi ser att barnen tycker det. Vi har i dag i klassen pratat om att man inte tar med så många kulor till skolan och att man lämnar kulor hemma som man är extra rädd om. Skolan kan inte ta ansvar om det skulle försvinna något.

En vecka kvar till påsklov och den kommer att fyllas på med geografi.

Inför vecka 14

Måndag: Idrott

Tisdag: Lottie på utbildning på em.

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in. Lottie på utbildning hela dagen.

Fredag: Ny läxa

((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Fredag:

Vecka 12

Under veckan har klassen valt att under rasterna leka en lek tillsammans. Ibland har man fått leka sin favoritlek och ibland får man prova en ny. Bra träning i vara lyhörd för varandra och att ibland få ge efter sin egen vilja för att lyssna på någon annan.

Svenskadelen i de Nationella proven är nu nästan klar och nästa vecka fortsätter vi med matematiken. Vi påminner om den jobbstund man kan välja att stanna på för att träna lite mer, göra läxan eller komma ikapp. På måndagar, onsdagar och fredagar kan man stanna kvar 20 minuter efter skoldagen är slut för att jobba.

Inför vecka 13

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Ny läxa kommer med hem.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 

Vecka 11

Våren är på väg!! Fantastiskt härligt.

I veckan har vi genomfört tre av delproven i svenska. Kommentarer som   ”Vad kul det var!” Hördes efteråt.

Påminner om studiedag på tisdag nästa vecka. Fritids är öppet som vanligt.

Inför vecka 12

Måndag: Idrott

Tisdag: Studiedag

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Ny läxa kommer med hem

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

vecka 10

Vi har fortsatt med bråkräkning under vecka. Vänt och vridit på ordklassen verb.

Det är väldigt slaskigt ute nu, så se gärna till att det finns extrastrumpor och gummistövlar att byta med. Vi är ute alla raster.

Ni har kanske läst i rektors brev att en del klasser kommer att prova en lugn start på morgonen. Vi i trean avvaktar ett tag med det.

Nästa vecka startar vi de Nationella proven och vi börjar med svenskadelen. Det rör sig om 8 delprov som beräknas ta mellan 15-80 minuter var. Eleverna tycker oftast att det är väldigt roligt att göra proven och de ska ses som en del i undervisningen. Provperioden varar mellan veckorna 11-20 och ledighet kan inte beviljas under dessa veckor.

Påminner om att det är studiedag 21/3. Fritids är öppet som vanligt.

Inför vecka 11

Kom ihåg Veckologgen

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag:

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

 

Vecka 7

Som ni ser så hade vi en fantastiskt trevlig fredag förmiddag på isen. Tack till er därhemma som ser till att utrustning och kläder finns med så att allt blir precis så trevligt.

På måndag blir det mer av skridskor när vi åker till ishallen i Märsta. Ta med skridskor, hjälm. Från skolan får vi med oss smörgås och en festis till lunch. Fyll gärna på med något varmt att dricka. Komplettera eller ta med egen lunch är fritt att göra om man så önskar. Vi åker från skolan 9.30 och är tillbaka senast kl.12.30.

Nu är klockan i fokus och vi tränar både analog och digital tid.

Inför v 7:

Måndag: Skridskor och hjälm

Tisdag:

Onsdag: Ingen idrott idag.

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Ny läxa kommer med hem.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Vecka 6

kabyss, reling, durk, landgång och pirater

Många ord att diskutera dyker upp när vi högläser ur Ishavspiraterna. Vi fortsätter att nöta tabeller i division och multiplikation, men snart blir klockan i fokus och då både i analog och digital tid.

Vi har fortsatt i vårt No tema med att titta i olika frukter grönsaker efter frön och om bara den digitala tekniken vill vara med oss så kommer det bli en spännande vår.

Vi välkomnar Björn tillbaka igen!!

Veckans skrivläxa handlade om kärlek. Hur kan man känna kärlek? Alla som hade gjort läxan läste högt upp för klassen vad de tänkte sig att det kunde vara. Dessa skrivläxor är så fantastiskt roligt att få höra. Olika infallsvinklar som tillsammans kan visa att vi tänker olika men ändå kan fungera tillsammans- Alla är vi olika-alla är vi lika.

På tisdag 14 februari uppmärksammar vi Alla hjärtans dag som en del i vårt dagliga arbete med värdegrunden. Alla klasser kommer att göra konstverk i 3D som vi kommer att visa i ett vernissage för varandra.

Bra att veta redan nu kan vara att måndagen 20/2(v 8) åker vi till Märsta ishall och åker skridskor. Vi åker från skolan kl.9.30 och är tillbaka senast 12.30. Vi har blivit erbjudna att åka skridskor i 1 1/2 timme. Vi hade omröstning i klassen om vi skulle korta av tiden för att hinna hem till lunchen. Det ville ingen, utan alla ville utnyttja tiden. Det innebär att vi får med oss lunchmatsäck från skolan i form av smörgås och en festis. Man får gärna ta med sig egen lunch eller komplettera det vi får med oss från skolan. Hoppas att det inte innebär några problem.

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Ny läxa kommer med hem.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Vecka 5

Nästa vecka en del av oss på utvecklingssamtal. Precis som tidigare så pågår det två samtal parallellt. Ett samtal i klassrummet och ett samtal i grupprummet. Så när det är er tid så smyger man in i det rum som är ledigt. Ni börjar samtalet tillsammans 20 minuter och därefter kommer läraren in och pratar om gemensamma mål.

Träna gärna på tabellerna och division på elevspel.se eller nomp.se. Dessa kunskaper behöver nötas och nötas.

Veckans skrivläxa handlar om kärlek. Vad är kärlek och till vem eller vilka eller vad kan man känna det? Det är så spännande och intressant att bearbeta det barnen har skrivit. Vi tränar på många saker när vi jobbar med det som har blivit skrivet hemma.

Vi hoppas på att Björn är tillbaka hos oss nästa vecka.

Inför vecka 6

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag. Ingen idrott idag

Läxan lämnas in.

Fredag: Nya läxan kommer med hem.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Vecka 4

Selma Lagerlöf kom och berättade om hur hon redan som liten ville bli författare.

Efter Selmas besök skrev vi brev till henne och berättade om våra drömmar. Vi har passat på att använda brevskrivandeti vår egen utvärdering av förmågan att skriva hela meningar med stor bokstav och punkt och stavning. Att använda sin finaste handstil måste vi ju om vi ska skicka brev till Selma som innan hon blev författare var lärarinna.

Vi har fortsatt att arbeta med sambandet multiplikation och division och jag vill ännu en gång tipsa om elevspel.se och komp.se för att träna mer.

Vi hoppas på att Björn snart är tillbaka hos oss, men hans rygg vill inte riktigt bli bra.

Fredagen gick så rysligt fort att jag missade att ha glosförhör på veckans engelskaord. Orden för nästa vecka hittar ni under fliken läxor.

Nästa vecka kommer vi att använda en del av tiden till förberedelser inför utvecklingssamtalet. Målet är att varje elev ska ”äga” sitt samtal. Det är ju bara då utveckling kan ske.

Inför vecka 5

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in

Fredag: Ny läxa kommer med hem.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 

 

Vecka 3

Det blev lite dramatik häromdagen, då Björn fick så akut ryggskott att ambulansen fick komma och hämta honom. Nu hoppas vi att Björn snart är återställd för vi saknar honom på skolan.

Hoppas att inte någon missat att ni bokar ert utvecklingssamtal genom den länk ni fick. Vi hoppas att ni ska kunna välja en tid som kan passa er bäst.

Som tidigare är det eleven som håller i sitt samtal de 20 första minuterna.

Det är väldigt mycket is på skolgården och det halkas och leks. Dessvärre resulterar det ganska ofta i våta kläder. Se gärna till att det finns reservkläder.

Titta under fliken läxor, där finns veckans engelskaglosor.

Skrivläxan till nästa vecka handlar om gott och ont. En djupare fråga som man kanske kan samtala kring köksbordet om. Vad kan det vara? Många tankar kom upp i klassen kring detta.

På måndag får vi besök av självaste Selma Lagerlöf…..

Vecka 4

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in

Fredag:

💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦

Vecka 2

Välkomna tillbaka till en härlig vårtermin!

Det känns faktiskt så. Vi har i veckan pratat mycket om ansvar, arbetsro, kamratskap. Hur ska jag bidra till att vi har det bra?

Lite förändringar har vi genom att Björn kommer att ha idrott med fler klasser på onsdagar, vilket innebär att han inte kommer vara i vår klass alls den dagen. Men tur har vi för Angelica kommer att vara med oss istället både under skoldagen och på fritids. (Angelica är syster till Jeanette)

Jag vill påminna om att man måste ha med sig idrottskläder för att få vara med på idrotten. Björn och Johan kommer att skicka ut mer information.

I torsdags träffade vi Joanna igen från Kulturskolan. Den 25 april  kommer ni alla att bli inbjudna till dansföreställning.

Utvecklingssamtal kommer att ske under veckorna 6 och 7.

Träna multiplikationstabellerna på längden och tvären. Förutom läxan så rekommenderar jag att gå in på elevspel.se eller nomp.se där kan man träna hur mycket som helst. Nästa vecka kommer vi att gå in på division och kan man tabellerna så är det ju ingen match alls.

Inför vecka 3

Måndag: Ingen idrott idag.

Tisdag:

Onsdag: Lottie är på annat uppdrag hela dagen. Jeanette tar hand om klassen. Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Ny läxa kommer med hem.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Vecka 48

Oj vad tiden rusar!

Vi övar sånger till vårt Luciatåg, och ni har fått med information och en inbjudan med era barn i läxmappen om detta.

Vinteravslutningen kommer att äga rum på kvällen den 20/12, vi återkommer med inbjudan.

Vi försöker att förstå hur människan har utvecklats genom årtusenden. Eller kan det vara så att mormor faktiskt var en apa när hon var liten? Att försöka förstå tid är ganska abstrakt, men vi försöker genom väldigt bra filmer att förstå att tack vare att människan kunde börja tillverka redskap så är vi där vi är idag.

På måndag 5/12 åker vi och simmar. Vi kommer att äta lunch efter simningen kl.12.30. Det blir en sen lunch och för att orka så vore det jättebra om det är möjligt att skicka med en liten smörgås och dryck som vi kan fylla på med innan vi hoppar ner i vattnet.

På torsdag träffar vi Naturskolan, då de kommer till oss för att knyta ihop de aktiviteter vi haft med dem i tvåan och trean.( Eftersom de kommer till oss så är det inte aktuellt med matsäck eller extrakläder)

Vecka 49

Måndag: Simning, kom ihåg badkläder och en liten smörgås och dryck.

Tisdag:

Onsdag: Ingen idrott idag.

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag:

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

 

Vecka 46

Oj vad vi har skruvat, klurat, fantiserat och uppfunnit. Vi fortsätter nästa vecka med att skriva och berätta om uppfinningarna.

Vi har testat enminutsredovisning den här veckan. Man fick välja om man ville läsa högt ur en bok eller läsa upp sin läxa. Ramen var att man får en minut att träna på att stå framför klassen och presentera något. Metoden gör att man vet sin tid och att när larmet går så är man klar oavsett om man läst klart eller inte. Vi diskuterade om det här var en bra metod och det tyckte vi.

Vi vill gärna slå ett slag för Aktion Julklappen. Fredagen 25 november kommer någon från föräldrasamrådet att samla ihop våra paket, så det går ännu att lämna in.

I matematiken är det fortfarande multiplikation som gäller och tabellerna måste ju bara nötas in.

På fredag nästa vecka är jag ledig och Lisa tar då hand om klassen. Det blir mycket trevligt den dagen. Dagen börjar med adventssamling i idrottshallen och efter det blir det en till sångstund med inbjudna gäster. Vi ska tillsammans städa en stund, både i klassrum och hallar och skolgård. Detta för allas trevnad. Vi vill också be er om att titta igenom era barns kläder. Det är väldigt smutsigt och vått ute och det blir ingen trevlig miljö inne om det lämnas kvar. Vi försöker att hålla ordning och lära barnen ansvar över sina saker. Märk kläder så är det större möjlighet att de kommer tillrätta.

Måndag 5/12 är det dags för simning.

Vecka 47

Måndag: idrott

Tisdag:

Onsdag:Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in

Fredag: Lottie ledig

 

Vecka 45

Det blev en intensiv första så här första veckan efter lovet. Det blev ju ljust och fint med snö, men det ställde till det för oss en del i trafiken. Helt plötsligt en massa kläder som ska på och av och blöta vantar som behöver komma in i torkskåpet. Ta en titt i extralådan och fyll på med vantar och sånt som kan behövas.

På skolgården blir det isbanor lite här och där. Ta gärna med en hjälm till skolan som kan användas om det blir åkning i backar.

Som vanligt vill jag tacka för det goda samarbetet när vi får idéer här i trean. Ni rensade förråd och vi kunde skruva och meka. Vilken kul fredag vi har haft! Barnen ville helst hoppa över rasten. På måndag fortsätter vi och ser vad vi kan skapa av allt vi har skruvat fram. Hela aktiviteten är en förlängning av den dagen vi hade med Naturskolans teknikdag. Där vi förstod hur en kamera fungerar och dessutom göra en egen.

I onsdags hade vi en KONSTig dag där dagens huvudperson var konstnären Edvard Munch. Konstverket ”Skriet” som såldes för den fantastiska summan av 922 miljoner kronor. Vi ska göra vår egen variant av det konstverket som kommer att kunna beskådas så småningom.

Vi har börjat att planera för årets Luciafirande 13 december. Vi har lottat fram två tomtar per klass och de som vill vara Lucia kommer vi att lotta fram.

Pepparkaksgubbar kommer vi inte att ha då vi inte har några passande sånger. Batteriljus har vi här på skolan. Vi kommer inte att använda levande ljus. Vi återkommer med mer info om kläder senare. Hör av er om det innebär något problem med det.

Nästa vecka kommer vi att ha läsvecka på hela skolan. Målet är att vi ska ha haft många mysiga läsupplevelser tillsammans.

Marie lägger under fliken ”läxan” ut engelskaord att träna på till på torsdagar. Vi kommer så smått att förhöra dem i Veckologgen samtidigt som vi skriver veckans tio läxord.

Information inför nästa år är att måndagen 9 januari är både skola och fritids stängt för planering.

Inför vecka 46

Måndag: Idrott, kom ihåg ombyte. Arbetsstund 14.10-14.25

Tisdag:

Onsdag: Idrott,  Arbetsstund 14.10-14.25.

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Trevlig helg! Arbetsstund 13-13.15

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

Vecka 42

Encellingar och trilobiter, det första livet på jorden. Landmassor som flyttas, regn som öser ner under så lång tid att vi nog inte riktigt kan förstå i alla fall. Vi tittar på film, läser och tar ut nyckelord och skriver egna texter och ritar bilder.

Multiplikation är på tapeten igen. Tabellträning kan man lätt hitta på nätet. Använd gärna www.nomp.se där kan man träna all matematik.

Gå in under fliken ”Läxor” Där finns veckans engelskaglosor.

Vi har under veckan träffat våra fadderbarn på Viggen. Vi har intervjuat och jobbat med mattelego. Så härligt att se ett sånt ansvarstagande.

Vecka 43.

På fredag är det dags för Naturskola igen och den här gången med temat Teknik. Halva klassen åker tillsammans med 3a den här gången och det är den grupp som har textilslöjd den här terminen.(Daniel, Julia, Niklas, Natalie, Alfred, Frida, Erik, Isak, Teoman, Ida, Ella) Dagen kommer att vara på Kulturskolan i Märsta. Bra att veta är att dagen avslutas där kl.13.00. och det innebär att vi är tillbaka ca kl.13.40. En del av dagen kommer att vara utomhus, så bra kläder behöver finnas med. En vattenflaska och gärna en frukt. Lunch får vi på Centralskolan.

Vecka 43

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Naturskolan för halva klassen (se ovan)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vecka 41

Ett stort TACK! till er alla för att allt har fungerat så bra med veckans utvecklingssamtal.

Nästa vecka kommer vi att träffa våra fadderbarn på Viggen. Vi kommer att samarbeta lite då och då. Att få lära ut något till en annan är en bra träning i den kommunikativa förmågan och så spännande sen!

Nästa vecka på onsdag blir den första gången då vi har erbjuder arbetsstund efter skoldagen. Har man inte hunnit klart med något eller kanske behöver man lästräna lite extra? Vi lärare i trean finns kvar i klassrummet till kl.14.30 på måndagar, onsdagar och fredagar (13.30)

Välkomna till årets mysiga SOPPKVÄLL och öppet hus den 8 november.

Vecka 42

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Vecka 40

En fullproppad vecka till är avklarad. Naturskola, räkna med tre termer i skriftlig räknemetod, skriva en återberättande text, skriva en berättelse utifrån bilder, mattetest, klassråd, Värdegrund-hur jag är mot andra speglar ju hur andra är mot mig, redskapsidrott ledd av våra faddrar, test av läsförståelse, ordakodning, raster med basket, pingis, takt, rytm och ton på musiken. Ja en hel del blev det ju…

Titta under fliken ”läxor” där finns nu en engelskaläxa till nästa vecka.

En lapp är hemskickad om fritidstider över höstlovet. Skicka med den tillbaka till skolan på måndag.

Nästa vecka laddar vi för utvecklingssamtalsamtal och ni är så välkomna!!

Vid det här laget vet ju ni alla att de första 20 minuterna så leder ert barn sitt samtal och visar uppgifter hen har gjort. Visar och diskuterar sina utvecklingsoråden. De sista 20 minuterna diskuterar vi tillsammans.

Vecka 41

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag:

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

 

Vecka 39

Hoppas att ni har tagit del av tiderna för utvecklingssamtal som kommer att vara under vecka 41.

Måndag: Naturskolan för halva klassen(Se nedan) Klädd för att vara ute hela dagen. Idrott för den halvan av klassen som är kvar. Påminner om idrottskläder.

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag:

Vi erbjuder nu de elever som vill och behöver en arbetsstund på måndagar, onsdagar och fredagar i direkt anslutning till skoldagens slut kl.14.10-14-30. Det innebär att om man behöver jobba lite extra med något, göra klart något eller ägna lite tid åt sin läxa så finns den möjligheten dessa dagar. Då finns läraren kvar i klassrummet.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Vecka 38

Hoppas att ni alla tagit del av tiderna för samtal vecka 41. Vi ser fram emot trevliga framåtsyftande möten.

Nästa vecka blir en kort skolvecka, därför lämnas läxan in på onsdag, så att vi hinner bearbeta den kvalitativt.

Vi har nu gemensamt i trean och fritids tagit beslutet att Pokemonkort lämnas hemma. Vi vill att alla barn tar tiden för rast för att röra på sig i stället för att sitta still.

På tisdag är det dags för en härlig höstvandring tillsammans med Naturskolan för halva klassen . Halva 3b(se nedan) kommer att vara tillsammans med 3a och deras pedagoger. Lottie blir kvar på skolan med den andra halvan.  Från skolan får vi med oss korv med bröd att grilla ute i skogen. Alla bör ha med sig en egen flaska med vatten/dryck. Om man vill får man även ta med annan lunch om man hellre vill det. Vi promenerar iväg kl.8.15 och är tillbaka på skolan senast kl.14.00.

Naturskolan tisdag 27/9

Oscar  Therese   Jennifer  Aya  Victor  Morgan  Izabelle  Tyra  Adrian

Som vanligt är det kläder efter väder. Stövlar är ett måste i skogen.

Den andra halvan av klassen åker till Naturskolan måndag 3/10 och det är då förstås:

Daniel  Julia  Niklas  Natalie  Alfred  Frida  Erik  Isak  Teoman  Ida  Ella  Frans

Inför vecka 39

Måndag: Idrott

Tisdag: Naturskolan(se ovan)

Onsdag: Läxan lämnas in.

Torsdag: Studiedag, Fritids öppet

Fredag: Studiedag, Fritids öppet

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Vecka 37

Addition med uppställning och minnessiffra har varit i fokus i matten den här veckan. Tänk vilka stora tal man kan räkna! Ivrigt blev det och det uttrycktes ”Vad enkelt det här var!” Känns så kul. Skrivläxan som kommer hem kräver lite mer och ni får gärna där hemma hjälpa till med stavning och stöttning i att komma igång. På torsdagar jobbar vi med läxan i klassen. Vi tränar då på att läsa, lyssna, argumentera, granska klasskompisar emellan. två och två sitter barnen och läser för varandra. Går igenom texten. Har du stor bokstav och punkt? Har du svarat med hela meningar? Kanske kan jag göra något bättre nästa gång? Kamratbedömning i positiva ordalag.

Vecka 38

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Vecka 36

Tack till er därhemma för att ni ställer upp och fixar när det behövs. Alla barn var glada och hade energi hela dagen när vi skulle simma och det behövdes fyllas på med en liten macka. Vi promenerade dit och åkte bussen hem. En härlig promenad i sensommarvärmen. Simning och bad i en timme, duscha och byta om och gå ner till bussen. Allt gick hur bra som helst och sån kamratskap när alla hjälps åt!

Vecka 41 kommer utvecklingssamtalen att äga rum och det kan vara bra att veta att den ordinarie undervisningen slutar kl.13, tisdag, onsdag och torsdag. I och med det så kommer de första samtalen att äga rum från den tiden. Information om tider och bokningar kommer.

Inför vecka 37

Måndag. Fotografering kl.9.50 utomhusidrott, kläder efter väder.

Tisdag:

Onsdag: Utomhusidrott

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Skoljoggen, se utskick.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Vecka 35

Tack för ett trevligt föräldramöte! Härligt att få positivt gensvar på det vi gör på dagarna.

Vi har under veckan träffat våra faddrar i sexan. En eftermiddag med utomhusaktiviteter som var väldigt roligt och stärkande i gemenskap och trygghet. Så smått börjar vi planera för hur vi på bästa sätt ska ta hand om våra nya fadderbarn i förskoleklassen. Idéerna var många och vi får välja vad som kommer att bli bäst.

Att ha regler hemma och i samhället. Vilka regler behöver man ha? och varför behövs dem? Skulle vi kunna strunta i regler? Nää, det var alla eniga om att då skulle det nog bli kaos. Några i klassen har läst upp det som skrivits i läxan om regler därhemma. Vi fortsätter nästa vecka med att lyssna, diskutera, argumentera och bedöma det skrivna. Är det hela meningar, stor bokstav och punkt, mellanrum mellan orden….?

Nästa vecka åker vi på onsdag till SS och simmar under ledning av Björn och Johan. Simningen testas av och en stund till fri lek brukar det också bli. Ibland så faller tiderna inte in på bästa sätt och den här gången blir det så att vi äter lunch på skolan så sent som kl.12.30. Min önskan är att barnen kan ha med sig en smörgås, frukt och dryck för att fylla på energiförrådet. Ingen stor matsäck alltså utan ett mellanmål.

Eftersom skolan inte har rätt att begära detta, så hoppas jag att ni kontaktar oss så ordnar vi det på bästa sätt om det innebär problem.

Vi tänker prova ett nytt upplägg vad gäller klassföräldrar och det presenterade vi på föräldramötet. Vi kommer att skicka ut en klasslista där vi markerar ett antal barns namn. Vi tänker då att de barnens föräldrar blir en grupp under en tid som kanske kan hitta på nåt enkelt, roligt någon gång för att stärka gruppgemenskapen. Naturligtvis är alla närsomhelst välkomna att hitta på något roligt.

Längre fram mot våren genoförs de Nationella proven och vi vill uppmärksamma att ingen ledighet beviljas vecka 11-20.

I paviljongens hall sätter vi upp en frivillig lista där man kan skriva mobiltelefonnummer och mailadress. Önskemålet kom upp på mötet.

Emelie Hägglund ställer upp som samrådsrepresentant för klassen. Mirja Ahrén och Tove Resare är suppleanter.

Inför vecka 35

Måndag: Lottie på uppdrag, Lisa är i klassen, ingen idrott idag.

Tisdag: Personalmöte. Fritids stänger kl.17.

Onsdag: Simning, badkläder och litet mellanmål.

Torsdag: Läxan lämnas in. Dansen börjar igen.

Fredag: Trevlig helg!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Vecka 34

Full fart igen! Härligt!

Som ni ser på bloggens startsida så har vi under veckan varit på Naturskolan med en dag i temat: Berg, luft och vatten. Många begrepp fick vi med oss såsom: kondensera, faser, ånga, fast, flytande, vakuum, kvarts, fältspat, lufttryck, mineral: Begrepp vi kommer att fortsätta att prata och skriva om under nästa vecka.

Inför vecka 35

Måndag: Fotbollsturnering(se nedan)

Tisdag:

Onsdag: Lottie ute på annat uppdrag. Björn tar hand om klassen. Idrottskläder

Torsdag: Läxan lämnas in. Föräldramöte kl.18-19.30

Fredag:

Fotbollsturnering

S:ta Gertruds elever i årskurs 1-3 kommer att spela en fotbollsturnering på Prästängarnas konstgräs måndagen den 29 augusti.

Barnen börjar som vanligt 08:15 på skolan och kommer sedan att åka i abbonerade SL-bussar till Prästgårdsängarna tillsammans med sina lärare.

Vi kommer att vara ute hela dagen och därför gäller kläder efter väder. Lunchen kommer att serveras på plats och består av hamburgare med bröd. Barnen ska ha med sig egen dryck och eventuellt någon frukt.

Vi beräknar att vi är tillbaka på skolan runt kl 13:00.

Idrottslärarna

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

 

Välkomna tillbaka!

Vi har haft tre helt underbara dagar i vår klass! Så mycket glädje, nyfikenhet och arbetsiver har jag nog sällan skådat! Vi hoppas också att vi lyckats ta hand om våra nya klasskamrater Adrian, Julia och Aya på bästa sätt.

De första veckorna handlar på vår skola mycket om vår värdegrund. Skapar vi rutiner och trygga ramar från början så har vi stor möjlighet att skapa den trygga och lärorika skola som vi alla vill ha.

Hoppas att ni tagit del av informationen ni fick hem första dagen. På föräldramötet 1 september kommer vi att berätta mer om hur vi har tänkt att arbeta i trean och också ge er möjlighet att ställa frågor och kanske också diskutera ev dilemman föräldrar sinsemellan.

Idag fredag kom den första läxan med hem och den är lik den tidigare läxan i läsförståelse. Barnen tränar extra på de markerade orden så att man kan stava dem rätt. A och B uppgifter skrivs i boken. C uppgifterna gör vi i skolan. Hjälp gärna till att se över att svaren skrivs i hela meningar, stor bokstav och punkt, fin handstil…

På tisdag drar efterlängtad slöjd igång. Ni har fått ett schema och de slöjdtiderna stämmer inte riktigt med verkligheten utan man har slöjd antingen kl. 9.55-11.15 eller 12.15-13.35. Klassen är delad i två grupper och man har antingen trä eller textilslöjd den här terminen och byter nästa termin.

På torsdag åker vi till Naturskolan för en heldag om berg, luft och vatten. Vi åker kl.8 och är tillbaka kl.14. Ta med en flaska vatten och en frukt. Lunch får vi på plats.

Fritids hälsar att de nås på mobilnr 073-6613580

Egna mobiltelefoner används inte på fritids utan vill man nå fritids angående sitt barn så ringer man dem. Mer info från fritids om deras aktiviteter och rutiner kommer inom kort.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vecka 21

Studiebesöket på brandstationen i Sigtuna i tisdags var mycket uppskattat och brandmannen Rickard var förbluffad över hur mycket barnen visste. Det känns ju tryggt att veta.

På tisdag nästa vecka så har vi i tvåan friidrottsdag tillsammans med förskoleklasserna. (se mailutskick) Viktigt att vara rätt klädd för dagen. Det kan ju vara både långkalsonger och solskyddsfaktor, det har den senaste veckan varit ett bevis för. En vattenflaska är också ett måste. Lottie är på kurs den dagen och Eva-Britt ansvarar för klassen.

På fredag, tro det eller ej så far vi iväg igen. Den här gången ska vi få titta på våra faddrars föreställning på Kulturskolan.

Det blir enbart läsförståelseläxa, men glöm inte att träna på orden.

Uppmärksamma den länk som ligger på inlägg om skolavslutningen.

Måndag: Brännboll tillsammans med alla tvåor på förmiddagen. Ingen idrott idag.

Tisdag: Friidrott (se separat utskick från idrottslärarna)

Onsdag:

Torsdag: Läxan lämnas in.

Fredag: Föreställning på Kulturskolan.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Vecka 20

En härlig sångsamling i Mariakyrkan fick vi vara med om i tisdags. Sånger om vänskap som alla elever sjöng tillsammans i en så vacker miljö.

Under veckan har vi gjort matte och svenskatest. Huvudräkning och läsförståelse. Dessa tester är kommungemensamma. Talens historia, Windings, fjärilar, Skolans roliga dag, glasögonens historia och en hel del annat. Mycket uppskattat av barnen har varit att jag vid någon rast slumpat lekkamrat för rasten. Uppdraget är att de kompisar som slumpvis blivit hopparade ska leka tillsammans på bådas villkor. En övning i att ge och ta, kommunicera med varandra och kanske upptäcka något nytt hos varandra och kanske också leka något man inte brukar.

Nästa vecka drar vi väg igen…

Och denna gång på tisdag, då vi gör ett studiebesök på brandstationen i Sigtuna. Viktigt att veta är att vi kommer att vara tillbaka på skolan senast kl.15.05!! Hör av er om det innebär problem. De barn som åker skolbuss, kan då åka 15.20.( Vi äter lunch på skolan som vanligt innan vi åker.)

Vecka 21:

Måndag: Ingen idrott idag

Tisdag: Besök på Brandstationen, tillbaka senast kl.15.05

Onsdag:

Torsdag: Talangfest på skolan. Läxan lämnas in

Fredag:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

20160510_091052 20160510_091130 20160510_093415 20160510_093425 20160510_101219

12/5

Skattjakt!

I tisdagsmorse satt ett meddelande på tavlan. Meddelandet fick öppnas kl.8.30. I meddelandet fanns en instruktion. Vi skulle ta buss 570 och stiga av vid hållplats Prästgårdsängarna. Därefter fick vi med hjälp av en karta ta oss fram längs med gatorna för att så småningom finna den plats som var kryssmarkerad på kartan. Efter ivrigt letande fann vi skatten! Fika med kul lek och en solig promenad hem till skolan. Härlig dag!

Som ni ser i läsförståelseläxan så har vi inte kamratbedömt våra texter på ett tag nu och det beror på att vi har varit i väg på så många olika aktiviteter att vi inte hunnit. Läxan är dock fortfarande lika viktig och vi kommer att jobba ikapp.

Nästa vecka får vi besök av Rebecka som går i 5a. Hon kommer att hålla en lektion om talens historia. Det blir spännande att få se vad vi får för uppgifter att jobba med.

På tisdag åker vi i väg igen. Denna gång för en sångsamling i Mariakyrkan tillsammans med Sigtunas tvåor. På eftermiddagen är ni Välkomna till SKLANS ROLIGA DAG. Tvåorna är ansvariga för Fiskdammen och kommer att få en tid då de hjälper till. Kom och fika och ha trevligt. Viktigt är att ”checka ut” sitt barn från fritids när man som förälder kommer till skolan.

Vi kommer också att genomföra några kommungemensamma test i läsförståelse och huvudräkning.

 

Vecka 20

Måndag: Vi ses ute för en utomhuslektion, ingen idrott idag.

Tisdag: Sångsamling i Mariakyrkan 9-ca 10.30 SKOLANS ROLIGA DAG 15-18

Onsdag:

Torsdag. Läxan, idrott

Fredag:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vecka 18

Kortvecka med sol och värme i antågande. Härligt!

Vi följer våra fjärilslarver som nu gått in i puppstadiet. Riktigt spännande. Vi tittar på filmer, läser och närstuderar.

Vi har fått se en jättefin dansföreställning av treorna och tänk nästa år är det vår tur!

Multiplikation och tabellerna 2,3, 5 och 10 surrar i klassrummet nu.

På onsdag morgon åker vi 8.20 med bussen till Märsta och får se en föreställning av Kulturskolans elever. Viktigt att vara på skolan senast 8.10, så att vi hinner med bussen.

På fredag  planerar vi för en dag vid Husby skolmuseum tillsammans med vår kollega Marés. Vi blir där hela dagen och får med oss baugette, dryck och frukt som lunch, men som vanligt är det fritt att ta med eget om man så önskar. Under dagen kommer vi att få vara med om hur det var att gå i skolan för sisådär 100 år sedan.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

20160426_132254

Och torpare blev vi! Och som vi fick arbeta, men de allra flesta ville inte resa tillbaka till 2016 utan stanna kvar och fortsätta. fru Jansson och pigan Märta tyckte att de hade fått hjälp av alldeles särskilt duktiga gossar och töser.

Vi har nu fått larver att följa i alla utvecklingsstadier till en vacker fjäril, så veckan kommer till stor del att handla om det.

Hoppas att ni sett att vi alla tillsammans har städat och gjort fint på vår skolgård. Har man gjort fint själv, så vill man ju att det ska fortsätta att vara fint.

På måndag åker resterande av klassen till Naturskolan. Kläder efter väder och en flaska vatten och gärna en frukt i ryggan. Observera att gruppen kommer tillbaka kl.14.

Kommande vecka blir kort och vi hoppar över läxan. Ny läxa delas ut på onsdag till vecka 19.

17/5 är det dags för SKOLANS ROLIGA DAG kl.15-18. Boka gärna in den stunden i kalendern och kom och fika och handla lite roliga saker. Alla pengar går oavkortat till eleverna genom en liten klasskassa.  Vill redan här påminna om att man ”checkar ut” sitt barn från fritids när man kommer till skolan.

Vecka 18

Måndag: Läxmappen och Veckologg om den inte redan finns på skolan. Ingen idrott idag. !/2 klassen till Naturskolan och den andra halvan går till ”vår” lilla skog och städar efter människor som inte vet hur man tar hand om sitt skräp.

Tisdag:

Onsdag: Vi får se dansuppvisning av treorna.

Torsdag: Lovdag

Fredag: Lovdag

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

Vecka 17

Den här veckan har vi skrivit om vår resa till Stockholm. Berättande, stödord, skriva för hand och till sist skriva på dator.

På tisdag går vi till Viby by och träffar Fru Jansson och pigan Märta. Läs informationen i läxmappen.

På torsdag 28/4 alt. 2/5 förflyttar vi oss ännu längre tillbaka i tiden, närmare bestämt till forntiden. Vi åker till Nässudden och Naturskolan. Även denna gång åker halva klassen på torsdag och den andra halvan åker måndag. Lunch serveras på plats, men en flaska vatten och en extra frukt kan vara bra. Viktigt att vara rätt klädd för dagen, då vi ska vara ute.

Torsdag 28/4: Jennifer, Morgan, Ida, Daniel, Therese, Frida, Isak, Erik, Oscar, Jenna

Måndag 2/5: Victor, Natalie, Ella, Teoman, Alfred, Tyra, Frans, Izabell, Niklas

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vecka 14

Full fart har det varit denna vecka. I tisdags hade vi besök av två kulturpedagoger som inom ramen av ”Skapande skola” Introducerat oss i en tidsresa till 1800-talets slut. Vi kommer att arbeta på skolan kring temat ”Förr i vår närmiljö” och den 26/4 besöker vi Viby by och får vara med om att hoppa bakåt i tiden lite få vara med om hur det kunde vara. Mer information till er därhemma från Skapande skola kommer.

I torsdags åkte vi till Studiokyrkan i Sigtuna och tränade på sånger  om vänskap som vi kommer att sjunga tillsammans med Sigtunas tvåor i en sångsamling i Mariakyrkan 17/5 kl.9. Föräldrar och anhöriga är välkomna att vara med och lyssna..

Vecka 15

På torsdag 14/4 åker vi till Stockholm och Musikaliska ”Astrid i våra hjärtan” (se nedan)

Vi åker från skolan kl. 9.35 och beräknar att vara tillbaka senast kl. 15!! Obs!

Till lunch får vi från skolan med oss en smörgås, frukt och en festis. Man får gärna fylla på/ta med eget, men då något som är enkelt att äta, då vi ej vet var vi äter lunch. Är det fint väder hittar vi kanske en park.

Behöver ni nå oss den dagen, så tar vi med fritidsmobilen tel. 0736613580

Måndag: Veckolggen, klädd för utomhuslektion ,idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxan, Stockholmsutflykt,

Fredag:

FRUKTSTUND kopia2

14/4 Astrid i våra hjärtan
Med Blåsarsymfonikerna och barnkörer

MÅLGRUPP 4-9 år
DATUM 14/4
TID  kl 12.00
PLATS Stora salen, Musikaliska
LÄNGD 40 min

Lyssna och sjung med Blåsarsymfonikerna i de välkända sångerna som hör till berättelserna om Pippi, Emil, Ida, Madicken och många andra från Astrid Lindgrens fantastiska värld.

Medverkande: Blåsarsymfonikerna, klass 4 från Sollentuna musikklasser
Dirigent: Christoffer Holgersson

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

20160401_110942 20160401_111023

Det är vår och naturen vaknar upp igen. Vi läser om olika vårfåglar, lyssnar på hur de låter och nästa vecka skriver vi om dem och vårblommor vi sett. Det är enkelt att finna sköna ord för vad man känner på våren i en vårdikt som alla skrivit sin egen. Skriven sittandes på en sten eller kanske en stubbe ute i skogen. Läs dem gärna i vår hall.

Hur många frön hittar man i en halv tomat? Mellan 19 och 52 hittade vi. Och tänk att detta lilla frö kan bli en stor planta. Vi har sått tomat och väntar med spänning på att det så snart spirar lite grönt i krukorna.

Nästa vecka blir det full fart igen, men olika saker. På måndag startar vi med utomhuslektion igen. Det innebär att det är bra att vara rätt klädd direkt på morgonen.

På tisdag får vi besök av Skapande skola som tar med oss på en Tidsresa. Det blir spännande!

På torsdag åker vi ner till Sigtuna och studiokyrkan och tränar på sånger som handlar om vänskap.

På fredag simmar vi på SS 11.45-12.45. Det innebär att vi kommer att vara tillbaka på skolan senast 13.40.  Som vanligt så är det jättebra att vara fler vuxna ögon, så om någon har möjlighet att vara med oss den timmen, så hör gärna av er.

Vecka14

Måndag: Veckologgen, idrott, skogen

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxan, idrott.

Fredag: Simning, badkläder

 

Vecka 10

Som ni ser på inläggen så har vi haft en fullproppad vecka.

Nästa vecka händer det många roliga saker igen!

På tisdag åker vi till Kulturum och dansar tillsammans med andra tvåor i kommunen. Vi beräknar att vara tillbaka på skolan till kl.14.

På onsdag eller torsdag återser vi Naturskolan igen för en vårvandring vid Rävsta gård. Precis som förra gången så åker halva klassen i taget. det är viktigt att ha kläder efter väder då vi kommer att vara ute hela dagen. Vi grillar korv till lunch och det går bra att ta med något eget om man vill. Vattenflaska måste däremot alla bära med sig.

onsdag åker: Victor, Natalie, Ella, Teoman, Alfred, Niklas, Izabelle, Frans och Tyra

torsdag åker: Ida, Therese, Daniel, Jennifer, Morgan, Isak, Jenna, Erik och Oscar.

Vecka 11

Måndag: Idrott, Veckologgen

Tisdag: Kulturum

Onsdag: Naturskolan, grupp ovan

Torsdag: Naturskolan, grupp ovan, idrott för de som är kvar.

Fredag:

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

20160226_091305

 

Vecka 8

Idag har vi börjat med kamratbedömning av läxan. Det var mycket givande att gå runt och lyssna när barnen jobbade med sina texter. Är det stor bokstav, punkt, har du skrivit med din finaste handstil……Många kriterier att ta ställning till och det bästa är att det leder till utveckling. Alla var positiva och ivriga att rätta till. Vi gör som ”Austin”

” Hm, om jag tänker på att ha lite mer mellanrum mellan orden nästa gång, så blir det nog lättare att läsa” ( Hört i diskussionen elever emellan)

Tack till er alla som pusslat ihop det vardagliga livspusslet med utvecklingssamtalstider och ofta då kanske flera samtal om man har flera barn på skolan. Jag blir faktiskt lika stolt och lite förundrad över hur snabbt och säkert barnen blir på att leda sitt samtal. Att berätta om kanske lite abstrakta ord och formuleringar. Vadå kommunikativ förmåga? Att förstå  vad det innebär och vad jag själv befinner mig och kanske behöver utveckla. Det är först vid den vetskapen som man kan börja jobba med sin egen kunskapsutveckling.

Nästa vecka stundar ett härligt lov och oavsett vad man ska göra så hoppas jag att alla får njuta av ljuset som är på väg tillbaka.

Vecka 10

Måndag: En KONSTig dag, idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxan lämnas in, ej matteläxa till denna veckan, idrott

Fredag: Friluftsdag, vi promenerar till Embarsboda och grillar korv och andra aktiviteter. Viktigt att vara rätt klädd för dagen. Vill man ta med lite fika så går det bra.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vecka 7

Vi fortsätter med utvecklingssamtal även nästa vecka. Att bli medveten om sin kunskap gör vägen mot målet tydligare.

Vi har jobbat lite extra med läxan på skolan den här veckan. Vi tittar tillsammans närmare på C uppgifterna och kommer att utveckla detta. Vi strävar mot kvalité och framförallt att bli medveten om vad god kvalité är. Därför är det viktigt att läxan är med på torsdagar så att vi har något att jobba med.

Under vecka 8 och 10 kommer vi ha Felix med oss i klassen och på fritids. Felix har sin prao hos oss.

Inför vecka 8

Måndag: Kom ihåg Veckologgen, idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrott

Fredag:

 

WP_20160212_12_48_10_Rich

Vem trodde igår att det skulle vara 1 decimeter snö i morse! Så pass mycket att ett härligt gäng samarbetade och byggde en fin snölykta.

Nästa vecka börjar vi att ses för utvecklingssamtal, så det är temat för veckan. En hel del papper med uppgifter och saker att fundera och utvärdera kring för alla elever.

Läxan har nu utökats lite, genom att en blå skrivbok finns med i mappen. I den ska c uppgiften göras från boken Läsförståelse röd. Hjälp gärna till att titta och reflektera med ert barn, har du svarat med hel mening, stor bokstav och punkt, mellanrum mellan orden, använt gemener, fin handstil, bokstäverna på raden?

I våra kursplaner ingår att belysa  olika yrken och samhällstjänster. Kan du tänka dig att komma till klassen och berätta om ditt yrke? Visa något, bilder, uniform, typiska saker……… Det behöver inte vara någon längre stund. Barnen brukar uppskatta väldigt mycket att se ett annat ansikte berätta om något. Om du kan tänka dig, hör av dig till Lottie så kan vi prata igenom hur det skulle kunna genomföras.

Inför vecka 7

Måndag: idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrott, läxan lämnas in.

Fredag:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

image

Vi har varit ute i rymden och farit runt i vår galax!

Stanna gärna någon extra minut och läs om vår dag på Naturskolan. Vi har tillsammans skrivit till bilderna om vad vi var med om. Att upprepa och återblicka i bilder befäster inlärning.

Hoppas att ni har tagit del av schemat för utvecklingssamtalen vecka 7 och 8. Om tiden inte passar så önskar jag att ni i första hand försöker byta tid med någon annan. Meddela mig i så fall om ändringen så att rätt barn är förberett ; )

En ny bok i läsförståelse som läxa kommer med hem. Precis som tidigare görs A och B uppgifterna. C uppgifterna gör vi på skolan, men så småningom kommer även den att få göras hemma. Matteläxan är fortsatt problemlösning.

Inför vecka 6

Ta gärna med en frukt/grönsak varje dag

Måndag: Idrott, Kom ihåg Veckologgen.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrott, läxan lämnas in

Fredag:

 

 

wordle 2

Ovan ser ni en sammanfattning av onsdagens skridskoåkning. Eftersom jag inte var med så ville jag gärna höra hur det hade varit.  ”Braord” som dök upp i tanken listade vi på tavlan.

Tiotal och ental i addition och subtraktion är i fokus just nu och jag vill gärna tipsa om att gå in på www.pixelovamer.se och vidare klicka på Pixel 2a och sedan välja övningar i kapitlet om addition och subtraktion 0-100. Att förstå positionssystemet är jätteviktigt att kunna och barnen tycker att det är roligt att öva på datorn.

Nästa vecka ger vi oss ut i Rymden!

Vi ser fram emot att träffa Naturskolan några gånger under våren. Vår klass kommer att delas i två grupper och barnen åker antingen fredag 29/1 eller måndag 1/2

Abonnerad buss hämtar oss kl.8.15 och vi är tillbaka på skolan kl.14.00 OBS! (Ordinarie sluttid är kl. 13)

Lunch serveras på Naturskolan så inget extra behövs förutom om man vill en frukt som vanligt. Viktigt att vara klädd för utomhusaktiviteter!

Fredag 29/1 åker: Victor, Teoman, Ella, Natalie, Alfred, Tyra, Frans, Ida, Niklas

Måndag 1/2 åker: Morgan, Jennifer, Izabelle, Daniel, Therese, Oscar, Erik, Jenna, Isak, Frida.

Vecka 4

Måndag: Idrott inställd

Tisdag: Fritids stänger kl 17 för personalmöte

Onsdag:

Torsdag: Läxan lämnas in, idrott

Fredag: Naturskola/vanlig skoldag

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

 

Välkomna tillbaka!

Pigga och utvilade körde vi igång och jobbade direkt. Koordinater kan visa en plats, Knut dansar julen ut sedan 1600-talet! Friktionen är avgörande för hur bra något kan rulla. Alla har skrivit och berättat om ledigheten och här har vi tänkt som Austin (Austin är ett kvalitetsbegrepp i klassen ; )) Rättat stavningen, handstilen, är jag nöjd?, kan jag göra bättre? Titta och läs i vår hall.

I hallen utanför klassrummet hänger det en hel del kläder såsom överdragsbyxor och jackor. De verkar inte ha några ägare. Titta gärna där.

Ta gärna med skridskor och lämna dem kvar på skolan. Det kan finnas möjligheter att på fritids gå och åka skridskor.

På onsdag åker vi skridskor i ishallen Märsta. Ta med utrustning och något varmt att dricka och en liten macka eller frukt om man vill. Vi äter lunch på skolan som vanligt. Lottie är på annat uppdrag den dagen men Eva-Britt och Sandra följer med. Vi ser gärna några fler vuxna om någon har möjlighet, hör av er i så fall.

Vi kommer inte att gå till skogen på måndagarna från nu och fram till sportlovet.

Se gärna över era barns kläder i hallen. Det är ganska trångt. Skridskor kan hängas i lilla hallen precis utanför klassrummet.

Nu kommer det en annan form av matteläxa. Varje vecka kommer det hem olika typer av problemlösning. Problemlösning är något som behöver tränas mycket, så stötta gärna och klura tillsammans. Ett blad med läsning om Universum kommer som läxa att läsa denna veckan. (läs minst 5 gånger högt för någon) En ny bok i Läsförståelse kommer förhoppningsvis nästa vecka.

Inför vecka 3

Måndag: Lottie på annat tjänsteuppdrag. Eva-Britt är i klassen. Idrottskläder

Tisdag: Föreläsning av John Steinberg för föräldrar kl.18-19.30

Onsdag: Lottie på annat tjänsteuppdrag. Eva-Britt och Sandra tar hand om klassen.

Torsdag: Läxan lämnas in. Idrottskläder

Fredag: Trevlig helg!

 

Vecka 50

Vår jultrevlighetskalender har slagit väl ut, tycker jag. Jag har fått höra om frukost på sängen och andra fina handlingar.

Vi förlänger läxan att ta en bild på ert hus till över helgen. Skriv ut eller skicka bilden till mig senast måndag. Bilden kommer vi att använda i vårt teknikprojekt (se nedan)

En sista arbetsvecka har vi framför oss nästa vecka och den kommer att innehålla lite pyssel och göra klart arbeten. Plocka ihop och göra lite julfint.

Måndag: Vi ses klädda för att vara ute i skogen en lite längre stund, så det är viktigt att klä sig efter väder.

Tisdag:

Onsdag: Pysseldag

Torsdag: Läxan lämnas in. Idrott

Fredag:


Vecka 49

Sannolikhet, volym, liter, deciliter, avbilda, skala…. är begrepp vi jobbar med just nu. Och vi ska fortsätta i det teknikprojekt vi håller på med. Därför får ni en extraläxa till nästa vecka. Jag vill att ni tar en bild av ert hus rakt framifrån i dagsljus och skickar till mig på mail. Vi ska använda bilden i projektet som ni kommer att få se lite senare. Skicka mig senast torsdag.

Vi får inte nog av sopor!   ; ) Alla barn behöver ta med sig en ren glasburk(utan etikett) under nästa vecka. Burken ska vara någonstans mellan barnmat-honungsburksstorlek (helst)

Vecka 50

Måndag: Vi ses klädda för en tur still skogen, som vanligt. Idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxan lämnas in, idrott

Fredag: Vi firar Lucia


Vecka 48

Tack till er därhemma för att ni fixar och ställer upp när vi på skolan hojtar till ibland.(Vårt klassrum ser snart ut som en sopstation, men när man har idéer så….; ))

Under veckan har vi övat på sångerna som vi framfört på samlingen idag. Och det gav resultat, så fint det blev! Men lär man sig nånting av att stå och sjunga? Frågan kom efteråt och vi diskuterade detta och ja det blev en hel lista på saker. Lära sig en text utantill, höra sin röst, vara på sin plats, stå stilla, öva, uppträda, vara modig…..jo, nog lärde vi oss nånting.

Vill påminna om att det nu behövs extrakläder och ibland också varma kläder. Vi är ute en hel del på skoldagen och fritids.

Inför vecka 49

Måndag: Vi ses klädda för en stund ute. Idrottskläder

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxan lämnas in. Idrott

Fredag:

Nu önskar vi er en riktigt trevlig första advent!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I torsdags hade vi seriemaraton. Ett eget tidningsbibliotek! Vi läste överallt. Nästa vecka skriver vi egna serier.image
imageEn berättelse tar sin början i just berättandet!

Få fart och fatt i fantasin.

Små kort som med fantasins hjälp kan bli en hur tokig historia som helst.image

All fantasi mynnar til en egen berättelse.

All fantasi mynnar til en egen berättelse.

Tack till er som lämnat bidrag till Auktion Julklappen. Nästa vecka slår vi in alla paket och i slutet av veckan körs allt iväg mot sitt mål att göra barn glada över en gåva.

Vi har haft en händelserik vecka med teaterbesök som ni kan se på första sidan.

Inför vecka 47

Måndag: Vi möts klädda för en stund ute i skogen. Idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: läxan lämnas in, idrott

Fredag:

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Full fart igen!

Den här veckan har alla elever i klassen fått sin egen e-postadress. Vi har tränat på att logga in i skolans system och också provat att skicka mail. Gissa om fröken blev mailbombad!

Vi hoppas att ni som kom och besökte vår Soppkväll fick en mysig stund hos oss och att ni också passade på att titta in i klassrummet.

Vi har nu så smått börjat att träna på adventssånger. Som tradition har vi på skolan att årets tvåor ansvarar för en adventssamling i idrottshallen (27/11) för alla elever på skolan. Vi står för programmet och kommer också att framföra några sånger och dikter.

Nästa vecka får vi besök av Teatergruppen Teater De Vill, som ni kan läsa om på första sidans inlägg. De vill att alla elever till på fredag har med sig en personlig sak. Den personliga saken ska vara något som kan användas för att presentera sig själv. Något som har eller haft speciell betydelse, ngt som beskriver ens intressen, osv. Det kan vara ett gosedjur, ett foto, en boll, en teckning, eller ngt annat.

Jag vill också påminna om Aktion julklappen. Information har gått ut från föräldrasamrådet.

Torsdagen 12/11 är den Nationella läsdagen. Vi har nu jobbat mycket med faktatexter och nästa vecka kommer vi att skriva berättelser. Målet är att kunna skriva en berättelse med början, handling/problem och slut. Men just på torsdagen tänkte jag att vi skulle ha seriemaraton på förmiddagen. Därför vill jag att alla elever har med sig 5 serietidningar som vi lånar av varandra och läser. En kudde eller liknande får alla också ta med så att man kan göra det bekvämt för sig. Detta blir en inspiration till att göra egna serier längre fram är tanken.

En annorlunda matteläxa blir det den här veckan. Uppgiften är att ta reda på vad olika varor kostar. Dessa siffror kommer vi att diskutera tillsammans.

Inför vecka 46

Måndag: Vi ses klädda för en tur till skogen. Idrott

Tisdag :

Onsdag: Teater De vill

Torsdag: Ta med 5 serietidningar och en kudde. idrott, läxan lämnas in.

Fredag: Teater De vill

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Vecka 42

Vilka härliga höstdagar vi har! I måndags skrev halva klassen sin alldeles egna höstdikt ute i skogen. Den andra halvan hade kreativ matematik. Nu gällde det att få plats med getterna i hagen. Hur skulle man nu lösa det? På  måndag byts aktiviteterna.

Under torsdagen gav vi oss ut igen och kände med hela kroppen vad jämvikt är efter att vi titta på en kort film om en kvinna som verkligen kunde det här med balans och jämvikt. Men hur gör man då för att bli så duktig på det? Vi kom fram till att hon hade nog tränat jättejättemycket! och hon kunde koncentrera sig.

Höstlovet börjar närma sig, men en vecka till ska vi jobba. En KONSTig läxa kommer med hem. Dags att släppa loss fantasin!

På måndag är idrotten inställd, men vi får mer av den varan i och med att vi åker och simmar på fredag. Om någon har möjlighet att vara med oss den timmen så är man välkommen. Det är alltid skönt med några extra ögon. Meddela mig gärna så att vi vet.

Vecka 43

Måndag: Vi ses klädda för en tur till skogen. ingen idrott idag.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxan lämnas in, idrott

Fredag: Simning på SS. Kom ihåg badkläder.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nu är vi igång på bloggen igen!

Trevligt att möta er alla på utvecklingssamtalen som varit under de två senaste veckorna.

Den här veckan har det skrivits som aldrig förr. En vägg i klassrummet pryds ny av så fina faktatexter om våra bondgårdsdjur. Ta gärna en titt in i klassrummet och titta. I hallen hänger vår bok vi skrivit tillsammans. Upplev gärna med oss!

Vill redan nu flagga för fredagen 23/10. Då har vi simning på SS mellan kl.10-11. Om någon har möjlighet att vara med oss den timmen så är man välkommen. Det är alltid skönt med några extra ögon. Meddela mig gärna så att vi vet.

Inför vecka 42

Måndag: Vi träffas klädda för en utomhuslektion i skogen. Kom ihåg idrottskläder.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxan lämnas in, idrott

Fredag.

Trevlig helg!

 

 

En reaktion på “3B

Kommentera