Veckobrev v 21

Jaha, och där var den sista vanliga fredagen den här terminen till ända. Konstig känsla men några riktigt roliga fredagar är kvar.

Innan vi går in på veckan som varit och kommer vill vi hälsa vår nya elev i 4B med familj välkomna till 4ornas gäng. Vi hoppas att ni kommer att trivas tillsammans med oss.

Den här veckan har eleverna verkligen kämpa sig igenom värme och pollen. Det är faktiskt lite skönt att det inte är riktigt så varmt som i början av veckan. Men pollen fortsätter att flyga runt och ställa till stora problem för många, både stora och små.

File:Sol.svg

På SOn börjar vi närma oss slutet för arbetet om islam. Det avslutas med ett prov på torsdag. Material för att träna på provet finns här på bloggen under ämnen – SO – religion. Eleverna har också arbetat med instuderingsfrågor som de kan träna på.

Vi har också precis börjat med Sveriges politiska system och jag hoppas att alla fick frågan hemma igår vad konstitutionell monarki är för något ;). Politik och demokrati kommer också att vara tema för det arbete vi ska göra på Kulturskolan v 22.

Den digitala nyheten vi testat i veckan var att arbeta i O365 appen Teams. Där kan vi lärare lägga upp uppgifter som eleverna ska arbeta med. När eleverna är klara med dem skickar de in dem och får sen feedback på jobbet på samma ställe.

Passar på att säga att avslutningen kommer att vara torsdagen den 14 juni på förmiddagen.

Beting v 21: Mattemål s. 161

Nästa vecka:

Måndag 21/5: Ingen underskrift i loggboken, Orientering 4A. För info om orienteringen se inlägg här på bloggen tidigare i veckan.

Tisdag 22/5: Orientering 4B och 4C, buss 8.17 – viktigt att komma i tid. För info om orienteringen se inlägg här på bloggen tidigare i veckan.

Onsdag 23/5: Inga veckans ord eller läsförståelseläxa. Däremot ska presentationen av pixlr-jobbet vara klart för redovisning. Se förslag under fliken Ämnen – Bild.

Torsdag 24/5: Prov på Islam.

Fredag 25/5: Kulturskolan hela dagen. Buss vid 8.26. Matsäck från skolan eller egen medhavd. Tillbaka i skolan vid ca 13.00. Om eleverna tar sig själv till resp från Kulturskolan måste klasslärare meddelas senast på onsdag 23/5.

Trevlig helg!

Marie, Rubab, Arild och Maria


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *