Veckobrev v 20

Äntligen har vi fått riktig sommarvärme men med det kommer också pollen. Vi märker att flera av eleverna har en jobbig period men att de är tappra.

Idag har det varit en tuff dag men oj, oj, oj vad eleverna kämpat bra. Först har de brottats med trassliga stavningar av sje-ljudet som inte är särskilt lätt även om man lär sig den vanligaste regeln. Det var också den sista ”Veckans ord” – läxan för terminen.

Efter det gjorde de ett begreppsprov på olika ord som används för att beskriva naturen inom geografi. Det provet gjorde vi digitalt i Forms. Eleverna uppskattade det mycket och tyckte att det var ett roligt sätt att göra prov på.

Nästa vecka på onsdagen är det prov i fysik –  ”Ljud och ljud”.

Det eleverna kan öva på inför provet är anteckningarna de fört i sin arbetsbok (Arbetsboken om Fysik och Kemi) Kapitel 11 och 12 samt en kahoot Andreas gjort på området.För att öva på kahooten kan eleverna söka på ali0411 – ljud och ljus.Vissa elever har meddelat mig att de inte kan hitta kahooten. Skulle det inte gå så går det att bli medlem på kahoot och där använda sig av sökmotorn. Han har en öppen profil så de ska kunna hitta de kahoots han har gjort.

Beting: Mattemål s 149

Nästa vecka:

Måndag 14 maj: Ingen underskrift i loggboken, Idrott 4A

Tisdag 15 maj: Idrott 4B och 4C

Onsdag 16 maj: Prov i fysik, Idrott 4A. Ingen läsförståelseläxa

Torsdag 17 maj:

Fredag 18 maj: Engelska glosor, Idrott 4B och 4C

Hoppas att ni alla får njuta av lite extra ledighet och värme i helgen.

Marie, Rubab, Arild och Maria

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *