Veckobrev inför vecka 13

Vårsol och blå himmel, ljus och vårdagjämning, nog är det en härlig tid minsann! Att sedan få dansa loss tillsammans med alla våra elever i en härlig rörelsepaus är ju bara roligt! Det är en del i arbetet kring att uppnå målen i åk 6 då man ska dansa och skapa egna danser. Så börjar vi öva redan nu kommer ju det att gå alldeles galant!

Judendomen har många elever blivit experter på under de senaste veckorna och vi kommer nu att byta fokus och rikta in oss på den tredje religionen med Abraham som stamfader, nämligen islam. Arbetet kring landskapen fortgår och kunskaperna där höjer verkligen allmänbildningsnivån. Decimaltal och bråktal kan vara klurigt och att räkna med olika enheter är kul.

När det gäller läxorna så är det nu några veckors paus från att skriva sina tankar och svar vid läsförståelse till förmån för läsning. Läsprojektet kring Den förskräckliga boken om Lilla Hon har satt igång och eleverna ska varje vecka läsa några kapitel som vi sedan kommer att bearbeta i skolan. Var noga med att boken är i skolan varje onsdag!

Beting: Matte sid. 87

Inför vecka 13:

Måndag: Loggboken ska vara i skolan med förälders signatur, 4A – idrott

Tisdag: 4B & 4C – idrott

Onsdag: 4A – idrott. Läxa: veckans ord och läsning av Lilla Hon. Boken måste vara med till skolan! Information kring läsningen och bedömningen finns under fliken Läxor och Läsförståelseläxa.

Torsdag:

Fredag: Lovdag, långfredagen.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *