Veckobrev inför vecka 4

Idag är vi alla ordinarie lärare på plats igen! Så härligt att få alla rutiner, ”det vanliga”, tillbaka på plats! Vi håller tummarna för att vi nu ”gjort vårt” vad gäller sjukdomar och sjuka egna barn… Så, för att vi alla ska hålla oss friska och glada så är de viktigt att vi sover och äter ordentligt. Här i skolan så äter vi skollunch tillsammans varje dag och då äter vi också grönsaker som hjälper oss att hålla oss krya. Behöver ditt barn något extra under dagen så är en frukt jättebra att ha med sig. På fredagar så äter vi vår lunch tillsammans med våra fadderklasser. Det innebär att vi sitter tillsammans med ettorna och konverserar då vi äter vår lunch. Roligt och trevligt att lära känna flera elever på skolan.Under veckan så har vi jobbat på med matematiken och det är alla räknesätten som är på tapeten just nu. I svenskan så är det faktatexter och att få upp läshastigheten som är i fokus. Att skriva om oss själva gör vi också. Det ska verkligen bli roligt att få läsa och höra allas berättelser! I NO jobbar vi med temperaturen och därför har vi en observationsläxa med oss hem. Där ska vi notera dagens temperatur, varje dag…. Kristendomen med ord, begrepp, berättelser och grupper är det som vi jobbar med i religion för tillfället. Där kommer det också ett prov om två veckor.

Inför vecka 4:

Måndag: Loggböckerna ska in, med underskrift. 4A har idrott. Lämna in önskemål om matsäck till besöket vid Mariakyrkan för 4B och 4C (4A har redan lämnat in).

Tisdag: 4B & 4C har idrott.

Onsdag: 4A har idrott. Veckans ord och läsförståelseläxan lämnas in.

Torsdag: Va?! Inget utöver det ”vanliga”? Nej, en helt vanlig dag…

Fredag: 4B & 4C har idrott. Engelskaläxa, arbetsblad och glosor.

Den 30 januari åker 4A till Mariakyrkan för lektioner där. Den 1 februari är det prov på kristendomen.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *