Veckobrev vecka 3

Välkomna till vårterminen 2018!

Vi hoppas att ni alla har haft riktigt sköna helger och fått vara lite lediga. Vi har dragit igång lite haltande den här veckan. Maria var sjuk de första dagarna och när hon tillfrisknade så var det Arlids tur. Trots det har det gått mycket bra med hjälp av Angelica, Monica och inte minst era härliga barn, våra elever.

I veckan har vi så smått börjat förbereda oss för utvecklingssamtalen som kommer vecka 7 och 8. Eleverna har börjat lära sig hur de kan göra PowerPoint presentationer. Fråga dem gärna och låt dem visa vad de lärt sig. Kanske lär ni er något nytt 🙂

Det här för oss också osökt in på hur viktigt det är att datorerna är med till skolan och att de är laddade. Om de inte är laddade minskar det drastiskt tiden att kunna lära sig nya saker. Vi vet att det är vissa sladdar som inte fungerar men då är det bättre att datorn är med till skolan så kan eleverna låna varandras sladdar för att ladda. Så fort vi får veta att en laddare inte fungerar så meddelar vi det till vår IT-tekniker Andreas som försöker lösa problemen så snabbt som möjligt.

Om det trasslar med datorerna så finns det också en möjlighet för de elever som har smartphones att använda skolans nätverk och arbeta på dem. Det kräver dock att de laddar ner apparna Sharepoint, Word och PowerPoint. Dessa är gratisappar på de flesta mobiler vad vi vet. Det finns också många bra gratisappar där eleverna kan träna multiplikation. Självklart är det ni föräldrar som bestämmer om det är ok att era barn laddar ner dessa appar och det är inget tvång från vår sida.

I religion har eleverna arbetat med kristna ceremonier i sitt arbete om islam, judendom och kristendom. Under veckorna som kommer så kommer också klasserna att få besöka Mariakyrkan och höra om det kristna kyrkoåret. Mer info om detta kommer.

Passar också på att säga att vi ska åka skridskor v 8 så det kan vara läge att kolla om skridskorna passar och om barnen kan snöra på sig dem själva.

Nu till veckan som kommer

Måndag 15 januari: Det är också idrott för 4A. Underskrift i loggboken för 4A. 4B och 4C har inte haft möjlighet att reflektera den här veckan p g a lärarsjukdom.

Tisdag 16 januari: Idrott för 4B och 4C.

Onsdag 17 januari: Veckans ord som den här veckan handlar om sammansatta ord, Läsförståelseläxa och en ”bebis-läxa”. Materialet till bebis-läxan har eleverna fått men den finns också under fliken ”läxor – andra svenskaläxor”. Idrott för 4A.

Torsdag 18 januari: Ingenting speciellt (vi är lika förvånade som ni 😉 )

Fredag 19 januari: Idrott för 4B och 4C och engelska glosor.

Önskar er alla en riktigt skön helg!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *