Kortvecka…

Ja, för eleverna. Vi vuxna håller däremot på att lära oss vårt nya system för planering, bedömning och utvecklingssamtal. Så det snurrar..! Dessutom har vi fått oss en brandutbildning till livs, jätteviktigt!

Under veckan som gått har vi skapat bilder inspirerade av konstnären Joan Miró eftersom vi pratar om konstens grunder; linjer, former och färg. Häftiga målningar blir det! Under matten har vi fortsatt att arbeta med prioriteringsregeln och begreppen i de olika räknesätten: summa, differens, produkt och kvot har varit i fokus. I svenskan så är det läsförståelse och kort och hård vokal som är aktuellt.

Nästa vecka drar vi igång utvecklingssamtalen och vi kommer att ha stort fokus på övergången till mellanstadiet och vad det innebär med studieteknik, ansvar och ämnen. Vi ser fram emot att träffa er alla! (Har ni ännu inte bokat in er tid, så gör det så det inte glöms bort).

Inför vecka 40:

Måndag: Loggbok och andra arbetsböcker som eventuellt är hemma ska vara i skolan. 4A – idrott.

Tisdag: Utvecklingssamtalen börjar. Eleverna slutar skolan kl. 12.45. De elever som har utvecklingssamtal leder och deltar självklart i sitt eget samtal under eftermiddagen vilket alltså kan innebära att de först går hem/till fritids för att sedan komma åter denna dag. (Motsvarande sker också nästa tisdag). 4B & 4C – idrott

Onsdag: Läsförståelseläxan lämnas in och veckans ord förhörs. 4A – idrott

Torsdag: Prov brons- och järnåldern. Alla elever har fått ett blad för inläsning/repetition och har även skrivit egna faktatexter om ämnet.

Fredag: Engelskaläxan förhörs. 4B & 4C – idrott


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *